Vastgezette energie ontladen via lichaam en adem

 

 

Het lichaam herinnert

Een paar weken geleden heb ik me ondergedompeld in Body Remembers Trauma Therapy & Trauma Release Breathwork. Een methode om de vastgezette energie in je lichaam weer los te laten.
In ons leven maken we van alles mee. Mooie en minder mooie dingen. Een gebeurtenis roept een emotie op. Je voelt bijvoorbeeld blijdschap, verdriet, boosheid, angst of machteloosheid. 
E-motie is energie in beweging. Tenminste, als je het toelaat om door je heen te bewegen want dan verlaat het je lichaam ook weer. Emoties die vervelend voelen, drukken we het liefst weg. We willen ze niet voelen en willen er niet aan denken. De emoties bevriezen als het ware in het lichaam. Soms zijn gebeurtenissen of situaties zo akelig dat ons zenuwstelsel in een overlevingsstand komt: vechten, vluchten of bevriezen. Als je geluk hebt, is het kortdurend en kan je lichaam de vastgezette energie weer loslaten door te gaan trillen bijvoorbeeld. Vaak gebeurt dat niet en blijft de energie ‘opgeslagen’ in je lijf.

 

Hoe kun je deze blokkade weer ont-laden?

Door de BRTT & TRB (Body Remembers Trauma Therapy & Trauma Release Breathwork) methode, waarbij adem een belangrijk onderdeel is, kom je weer bij de oorspronkelijke emotie maar kan je lichaam de beweging ‘af’ maken zodat de opgekropte energie alsnog los gelaten te worden. Dat kan gebeuren door trillen, schudden, via de stem, slaan of schoppende bewegingen tegen het matras, en soms ook echt overgeven. Je geeft je dan ook figuurlijk over aan wat er opkomt in je lijf. Je geeft je eraan over en je gaat mee in wat je lichaam aangeeft. 
Klinkt heftig maar ook heel bevrijdend. Het mooie is dat je niet hoeft te weten wat er ooit is gebeurd. Zonder er altijd bewust van te zijn, slaan we allemaal energie op en kan het op langere termijn klachten geven. Fysiek, emotioneel of mentaal.

 

Aanbieding

Tot het einde van dit jaar (2023) kun je de methode ervaren met korting. 
Ook kun je iemand meenemen. Dan krijg je beide nog eens 25% extra korting!

 

BRTT

Wat: Body Remembers Trauma Therapy
Hoe: een manier om de opgekropte energie via een aantal zachte lichaamsgerichte oefeningen los te laten. 

Duur: Een sessie duurt tot 90 minuten
Kosten: boek je dit jaar nog een sessie dan betaal je geen €135 maar €110

 

TRB

Wat: Trauma Released Breathwork
Hoe: via verschillende vormen van ademhaling komt je lichaam in een staat voorbij het logisch denkende brein waardoor het vecht, vlucht of bevriesmechanisme wordt aangesproken en afgemaakt zodat de vastgezette energie alsnog vrij kan komen. 

Duur: Een sessie duurt tussen de 90 en 120 minuten
Kosten: boek je dit jaar nog een sessie dan betaal je geen €160 maar €130

 

COMBINATIE: BRTT & TRB

Wat: Wil je echt een deep dive? Dan combineren we beide methoden.
Hoe: eerst de BRTT en aansluitend de TRB
Duur: ga voor deze combinatie uit van 2,5 a 3 uur. 
Kosten: boek je dit jaar nog een sessie dan betaal je geen €225 maar €180
 

Meer informatie 

Meer weten over de methodes? Kijk dan verder op de site of neem contact met me op via het contactformulier of mail: ellen@school-4-life.nl