Manipulatie, vrijheidsbeperking, lichamelijk-, psychisch- of seksueel geweld heeft veel impact op je leven en zelfs op je gezondheid.

Je kunt je klachten misschien niet direct linken aan wat je hebt meegemaakt.

Fysieke klachten die regelmatig voorkomen, zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, hoge bloeddruk en spanning in spieren en gewrichten.

Maar ook mentale en emotionele klachten zoals angsten, stress en depressiviteit.

Deze klachten kunnen op hun beurt weer leiden tot beperkingen op sociaal gebied omdat je weinig zelfvertrouwen hebt, geen vertrouwen meer hebt in mensen en geen energie hebt voor sport of een andere hobby.Laat het verleden je toekomst niet bepalen.

Vind jezelf weer terug!

huiselijk geweld verwerken


Therapeut met eigen ervaring


Als BML coach en transformatie therapeut pas ik techniekenen interventies toe zoals EMDR maar ook systemisch werk, en oplossingsgericht en energetisch werken.

Het zijn waardevolle tools om je te helpen in je herstel.


Maar net zo belangrijk:

Als ervaringsdeskundige leerde ik om niet alleen met mijn eigen ervaring te werken, maar juist ook de collectieve ervaring van tientallen andere mensen. Wat ik daarin altijd herken is:


"Ik ben mezelf kwijtgeraakt!"


- Wil je je-zelf weer terugvinden?

- Wil je je verleden achter je laten en je richten op een fijne toekomst?

- Wil je je niet meer hoeven schamen en schuldig voelen maar gewoon lekker van het leven kunnen genieten?

- Wil je voelen dat je het waard bent om gelukkig te zijn?

- Wil je je emotionele blauwe plekken helen zodat je weer kunt genieten?

- Ben je het zat om jezelf tekort te doen en wil je voortaan ja kunnen zeggen tegen jezelf?

- Wil je je niet meer laten beperken door weinig zelfvertrouwen maar durven doen wat je leuk zou vinden?   


Persoonlijke begeleiding

Afgestemd op jouw persoonlijke behoefte

Motiverend om een échte verandering aan te gaan

Zowel EMDR als andere interventies zijn mogelijk

Iedere sessie volle aandacht voor jou

Tot de kern kunnen komen van het probleem

Wanneer je persoonlijk langs komt in de praktijkruimte, is er mogelijkheid om op jouw behoefte afgestemde interventies te doen. Een voorbeeld is EMDR. Het is een methode waar veel positieve resultaten mee te behalen zijn want het helpt om nare herinneringen te laten vervagen. Zeker bij posttraumatische stress klachten kan dat helpend zijn. Maar het heeft ook beperkingen. Je doorbreekt daarmee namelijk geen patronen en overlevingsstrategieen. Daarom is EMDR in mijn praktijk vaak onderdeel van de therapie. Kortom, als je eraan toe bent om echt tot de kern te komen van het probleem, namelijk de reden dat je jezelf bent verloren, dan kun je het beste echt langskomen in de praktijk zodat we dieper kunnen ingaan op jouw specifieke situatie zodat we een combinatie kunnen doen van alle interventies die voor jou nodig zijn.


Online training

Vanuit je eigen huis

Lage kosten

Je hoeft niet naar het verleden terug

Op je eigen tempo

Kleine stapjes die al een groot verschil maken


Het kan heel goed zijn dat je het nog moeilijk vindt om over het verleden te praten. Je weet van binnen en je voelt dat er nog iets knaagt maar je wilt liever niet aan het verleden herinnerd worden. En zeker wil je niet het gevoel weer oproepen wat bij het verleden hoorde. Logisch want vaak is angst, echte doodsangst soms wel, zo'n heftige emotie dat je dat niet meer wilt ervaren. In dat geval is de online training een hele mooie manier om toch te kunnen werken aan je herstel en aan het terug vinden van jezelf zonder erover te hoeven praten of naar het verleden terug te gaan. Het is dan heel goed mogelijk dat je daardoor steviger in je schoenen gaat staan, je zelfverzekerder gaat voelen en daardoor klaar bent voor 'echte' therapie. Maar misschien is het voor jou dan ook wel voldoende. Ook dat is prima natuurlijk!

huiselijk geweld verwerken

Durf jij jezelf te ont-dekken?

Het is voor mij jaren geleden dat ik partnergeweld mee maakte. Toch kan ik me het gevoel van toen nog heel goed herinneren. En vanaf waar ik nu sta, kan ik goed terugkijken op wat mij geholpen heeft. Het gaat namelijk niet alleen over het geweld, maar juist over het herstel. Natuurlijk is ieder verhaal anders maar toch zie ik de overeenkomsten tussen de tientallen verhalen van vrouwen (en mannen) die ook hersteld zijn van partnergeweld. Het gaat erom jezelf weer terug te vinden.  

Maar hoe doe je dat?

Wanneer je ervoor kiest om je verleden los te laten, zul je versteld staan van jezelf!

Door het heft weer in eigen handen te nemen, kunnen er veel mooie dingen ontstaan. Vriendschappen, zelfvertrouwen, positiviteit, energie, vrijheid, en zelfs veranderingen op het gebied van inkomsten en werk.

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het kan echt!