Coaching en therapie

Zit je met vragen over jezelf, je relatie, werk, familie en kom je er zelf niet uit, dan is het fijn als er iemand is die zonder oordelen met je mee zoekt naar oplossingen. Als transformatie-coach heb ik geen kant en klare antwoorden maar kan ik je helpen om je eigen antwoorden te vinden. Door de juiste vragen, door een oefening, met behulp van inzichtkaarten of andere technieken komen we achter de knelpunten. Ook kan ik letterlijk even met je ‘meekijken’ door me met jouw energie te verbinden.

Wat het belangrijkste is, is dat we iets in beweging zetten zodat je weer verder kunt. Want dat is wat er gebeurt: je loopt letterlijk vast en je kunt voor je gevoel geen kant meer op. Samen kijken we naar de oplossing waardoor er ruimte ontstaat en je weer vooruit kunt.

Soms kun je na een paar gesprekken al verder met de inzichten die je hebt gekregen. Soms is er meer nodig om oude patronen te doorbreken. Jij bepaalt zelf het tempo en hoe ver je wilt gaan.

Mijn specialisatie is het begeleiden van vrouwen die huiselijk geweld hebben meegemaakt. Wil je daar meer over weten? Klik dan hier.

Coaching

Tijdens coachingsgesprekken zal ik voornamelijk gebruik maken van gesprekstechnieken die gericht zijn op bewustwording en het verruimen van je blik op je probleem. Door het stellen van vragen onderzoeken we je (beperkende) gedachtes. Door daar bewust van te worden, zie je ook hoe je je probleem kunt oplossen. Coaching geeft je vooral nieuwe inzichten waardoor je zelf patronen kunt doorbreken en knelpunten kunt oplossen. 

Therapie

Door therapie werk je aan herstel op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Door het combineren van kennis uit diverse opleidingen en natuurlijk mijn persoonlijke ervaring, put ik uit een breed scala technieken die uit diverse psychologische stromingen komen. Daardoor werk ik holistisch, wat betekent dat ik niet alleen kijk naar wat zichtbaar en hoorbaar is, maar ook werk met wat voelbaar is.  De psychologische stromingen waaruit ik technieken toepas:

Coaching of therapie?

Coaching is fijn wanneer je een vraag hebt waarbij je hulp kunt gebruiken om oplossingen te vinden. Je zit lekker in je vel, maar toch blijf je bijvoorbeeld denken over een probleem waar je geen oplossing voor weet. Je twijfelt over een beslissing die je moet nemen. Door coaching ga je anders tegen het vraagstuk aan gaan kijken waardoor je zelf ook oplossingen gaat zien en die kan uitvoeren.

Therapie kijkt naar de onderliggende oorzaak. Wanneer je vaker tegen dezelfde dingen aanloopt of wanneer je al langer niet lekker in je vel zit, kan daar bijvoorbeeld een onverwerkt trauma achter zitten. Dan merk je al snel dat coaching niet voldoende is. Je moet eerst de oorzaak vinden zodat je daar iets mee kunt doen om het te verwerken en op te lossen. 

Tijdens het kennismakings-/intakegesprek kijken we naar wat voor jou het beste is.