Heb ik huiselijk geweld meegemaakt?

Wat versta jij onder huiselijk geweld?

Onbegrip, hoe ga je ermee om?

Als je in het verleden geweld in je relatie hebt meegemaakt, wil dat nog niet zeggen dat alles opgelost is zodra je weg bent. Van buiten zijn de gevolgen misschien niet meer te zien, maar van binnen kunnen er nog littekens zijn. Dan heb je weleens behoefte om erover te praten. Dat is lang niet altijd makkelijk, net als voor deze overwinnaar van geweld:

‘Waar ik vooral tegen aanloop is het onbegrip van mensen. Zowel van mensen die ik al langer ken, als vrienden die nieuw zijn. Ze willen niet altijd je verhaal aanhoren of ze vinden dat je verder moet met je leven. Maar soms heb ik het gewoon nodig om erover te praten. Als mensen vragen hoe het gaat, zeg ik het ook eerlijk en dan vertel ik erover. Maar mensen zeggen achteraf dat ze dit vervelend vinden en laten me dan vallen.’

Herkenbaar? Lees dan mee.

Olcay en Huiselijk Geweld

Olcay Gulsen heeft een zes-delige serie gemaakt over huiselijk geweld. De aanleiding was haar eigen zoektocht omdat ze als kind getuige was van het geweld tussen haar ouders. Hoeveel impact dat heeft, wordt in de eerste aflevering direct duidelijk. Kijk de eerste aflevering hier terug.

Slachtoffer kom uit je rol!

Vraag aan slachtoffers van huiselijk geweld: Zie jij jezelf als slachtoffer?

Deze vraag stelde Kirsten Regtop in haar altijd boeiende blogs over huiselijk geweld. Lees hem hier: https://kirstenregtop.wordpress.com/

Deze blog heeft me even bezig gehouden, want ik heb daar nooit zo over nagedacht of ik mezelf als slachtoffer zag. Maar hier het antwoord Kirsten :-)

Slachtoffer, kom uit je rol!